Trigger Needling Concept

Triggerpoints kunnen op verschillende manieren behandeld worden, bijvoorbeeld met massagetechnieken of met dry needling. Dry needling is een methode die regelmatig wordt toegepast, bij triggerpoints, spierknopen en spierspanningen. Hieronder volgt uitleg over wat dry neelding is.

Wat is dry needling?

Dry Needling is het inbrengen van speciale gesteriliseerde fijne naalden in de triggerpoints met als doel het wegnemen of verlichten van pijn en andere sensaties. Dry needling is een specialisatie van de fysiotherapeut. Het positieve effect van dry needling op pijnlijke triggerpoints is wetenschappelijk bewezen.

Hoe voelt dry needling aan?

Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, ontspant de spier zich. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. De reactie op de behandeling verschilt per persoon. In de meeste gevallen voelt het behandelde gedeelte wat vermoeid of stijf aan na de behandeling. Veel mensen voelen na de behandeling gelijk een verandering.

Trigger Needling Concept